Educació Secundària

14-16 anys

L’Educació Secundària Obligatòria comprèn quatre cursos, encara que, al Col·legi Sant Pere, 1r i 2n d’ESO formen part de l’etapa intermèdia Galàxia 3.1.
Quan se supera positivament 4t d’ESO, es rep el títol de Graduat en Educació Secundària que permet accedir a Batxillerat o a Cicles Formatius de Grau Mitjà.
Durant aquests anys, els alumnes experimenten importants canvis físics, psíquics i socials. És per això que es fa necessari un seguiment personal i acadèmic constant per part de la família i de l’escola.

Els nostres projectes

Viu la ciència al laboratori

La millor manera d’aprendre ciència és fent ciència al laboratori i els nostres alumnes d’ESO i BAT ho tenen molt clar.

Tutoria

Un aspecte molt important d’ESO i de BAT és la tutoria.

En aquest espai, entre  d’altres temes, es treballen dinàmiques de gestió emocional de l’alumne, així com també: valors, autoconeixement, habilitats socials, promoció de la salut. 

D’altra banda, s’organitzen sessions d’assessorament i orientació a nivell acadèmic i professional.

Robòtica

A partir de 3r d’ESO, descobreixen de manera lúdica
conceptes d’investigació, tecnologia, programació i matemàtiques. 

A més, poden participar a la First Lego League on els presenten un problema real al qual han de donar solució. 

Per aconseguir-ho, hauran de treballar
cooperativament i presentar la seva proposta davant d’un tribunal d’experts en el tema.

Intercanvi Haag (Alemanya)

L’intercanvi a Haag (Alemanya) permet als alumnes de 3r d’ESO fins a 1r de BAT viure la llengua i la cultura alemanya durant una setmana. 

Més tard, ells seran els que hagin d’explicar la nostra cultura i tradicions als amics alemanys.

Consulta jove

Un pic cada quinze dies, una pediatra i una infermera del centre de salut venen a l’escola per escoltar els nostres alumnes i assessorar-los en qualsevol inquietud que tenguin.

Voluntariat

Els nostres voluntaris (alumnes a partir de 3r d’ESO) descobreixen que ajudar els altres és la millor manera d’ajudar-se un mateix.

Convivències

Les Convivències, de 1r d’ESO a 1r de BAT, són una oportunitat per gaudir d’un dia de reflexió i per millorar la cohesió del grup i, a més a més, per passar-s’ho molt bé.

Mediació escolar

La mediació entre iguals ensenya als nostres alumnes a gestionar els conflictes de manera positiva i a aprendre a resoldre’ls.

Amco

A ESO també apostam pel mètode AMCO a l’hora d’estudiar Anglès. Els seus beneficis? Una proposta més oral que afavoreix la immersió lingüística i agrada molt als alumnes.

Desplaçat dalt de tot